Spremenjeni pogoji dostave

Logistika | GLS


Pozdravljeni,

Najprej naj vam zaželimo veliko zdravja.


V trenutnih razmerah je v našem fokusu v prvi vrsti zdravje in dobro počutje naših zaposlenih, vas - naših pošiljateljev in vaših prejemnikov paketov. Zato smo sprejeli nekaj nujnih ukrepov za dostavo v izrednih razmerah.


Ob tem potrebujemo vašo podporo.


Prosimo vas, da jasno obvestite vse svoje sodelavce in vse svoje prejemnike paketov o novem načinu prevzema in dostave v času izrednih razmer.


1. Prevzem oz. primopredaja paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji ne bodo vstopali v vaše pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja naj poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.


2. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra.


3. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za plačilo direktno  (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število stikov ob plačilu po povzetju.


4. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat. Omogočite vsem svojim prejemnikom izbiro o dostavi FDS (FlexDeliveryService). Obvestite prejemnike paketov o tej možnosti že pred ali ob naročilu. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.


5. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.


6. Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju. Paketi ne bodo čakali prejemnikov na osebni dvig v GLS paketnem centru. 

Še naprej natančno spremljamo situacijo in vas bomo sproti obveščali o naših ukrepih. Vsem svetujemo, naj sprejmejo previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za okužbo.


Vsem nam želim veliko zdravja, hitro okrevanje družbe in normalizacijo poslovanja.